Schedule

Sunday, 26 February 2006

TimeLecture hall (1)Room 2Room 1101Room 1102
08:00-09:00RECEPTION
09:00-09:25Gabor Szabo
Opening (25 min)
09:25-09:35Welcome by Prof. Amos Israeli Dean of Computer Sciences and Mathematics in Netanya Academic Collage (10 min)
09:35-10:55About HaMakor (20 min)
09:55-10:00ויקי כפלטפורמה ליצירה וניהול של ספר שיתופי
(Hebrew 5 min.)
Gilad Ravid
10:00-11:00Present Continous, Future Perfect
(English 60 min.)
Larry Wall
11:00-11:30BREAK
11:30-12:30Revision Control Systems
(Hebrew 60 min.)
Mikhael Goikhman
Beginners Track: Understanding and Using Perl Data Structures
(Hebrew 60 min.)
Uri Bruck
פיתון - מבוא למתחילים
(Hebrew 180 min.)
Noam Raphael
WAMP
+
BSD
12:30-12:35
12:35-13:15Revision control with darcs
(TBD-English-or-Hebrew 40 min.)
Yuval Kogman
Introduction to Object Oriented Perl
(TBD-English-or-Hebrew 40 min.)
Issac Goldstand
BSD
13:15-14:15LUNCH
14:15-15:15Learning Haskell
(English 60 min.)
Audrey Tang
Beginners Track: Regular Expressions
(TBD-English-or-Hebrew 60 min.)
Dov Levenglick
פיתון - מבוא למתחילים
(Hebrew 180 min.)
Noam Raphael
Oracle
15:15-15:20
15:20-16:00FUSE: writing Linux file systems in Perl
(Hebrew 40 min.)
Gilad Ben-Yossef
Code Generation an Introduction
(English 40 min.)
Zachary Kessin
S-expression syntax for Python with 1st-class macros
(TBD-English-or-Hebrew 40 min.)
Beni Cherniavsky
16:00-16:30BREAK
16:30-17:30Making a Living from Open Source - Practical Insights
(TBD-English-or-Hebrew 60 min.)
Joel Barel
מבוא ל- CGI.pm
(Hebrew 90 min.)
Alon Altman
mutable, immutable ולמה לא באמת צריך אותם
(Hebrew 60 min.)
Noam Raphael
17:30-17:35
17:35-18:15Property Patterns
(English 40 min.)
Ran Eilam
Quickly Creating Professional Looking Application Using wxPython, py2exe and
(English 40 min.)
Miki Tebeka
18:15-24:00DINNER

Monday, 27 February 2006

TimeLecture hall (1)Room 2Room 1101Room 1102
08:00-09:00RECEPTION
09:00-09:40Introduction to Pugs
(English 40 min.)
Audrey Tang
09:40-10:40Lightning talks
10:40-11:10BREAK
11:10-11:30Introduction to mod_perl 2.0
(TBD-English-or-Hebrew 60 min.)
Issac Goldstand
Perl::Tk - Basic
(TBD-English-or-Hebrew 60 min.)
Dov Levenglick
Generating Python Bindings for non-Python Libs
(TBD-English-or-Hebrew 20 min.)
Amit Aronovitch
Oracle
11:30-12:10C++ Python language bindings
(Hebrew 40 min.)
Roman Yakovenko
12:10-12:15
12:15-13:15Asterisk AGI Programing using PHPAGI
(English 60 min.)
Nir Simionovich
Translators Tools Implemented in Perl
(Hebrew 60 min.)
Uri Bruck
Easy, automatic Python bindings for C++ using Robin
(Hebrew 60 min.)
Shachar Itzhaky
13:15-14:15LUNCH
14:15-14:55A Date with Ruby
(English 40 min.)
Premshree Pillai
Introduction to DBI in perl
(Hebrew 90 min.)
Alon Altman
Generators and Control Abstractions in Python
(Hebrew 90 min.)
Beni Cherniavsky
14:55-15:00
15:00-16:00Hands-on Rails
(English 60 min.)
Premshree Pillai
16:00-16:30BREAK
16:30-16:50How Will Perl 6 be Compiled?
(TBD-English-or-Hebrew 40 min.)
Yuval Kogman
Automatic Testing With Perl In Multi-Platform+Multi-Process Environment
(Hebrew 40 min.)
guy keren
Rapid Development of An Assembler Using Python
(English 20 min.)
Miki Tebeka
WAMP
16:50-17:10Test::Run - a new and improved test harness
(English 20 min.)
Shlomi Fish
17:10-17:15
17:15-18:15Reliable MySQL using Replication
(TBD-English-or-Hebrew 60 min.)
Issac Goldstand
Thoughts on Testing
(English 60 min.)
Ori Peleg
Using ctypes to Access Binary Libs from Python
(TBD-English-or-Hebrew 60 min.)
Amit Aronovitch
18:15-24:00BOFs, check them on the wiki

Tuesday, 28 February 2006

TimeLecture hall (1)Room 2Room 1101Room 1102
08:00-09:00RECEPTION
09:00-10:30Translating Perl5 to Perl5
(English 90 min.)
Larry Wall
10:30-11:00BREAK
11:00-12:00Catalyst Tutorial
(TBD-English-or-Hebrew 180 min.)
Yuval Kogman
The Hacker's Guide to Marketing
(Hebrew 60 min.)
Amit Bendov
A Peek into pugs Internals
(English 60 min.)
Gaal Yahas
12:00-12:05
12:05-13:05TestOOB: History, design, using, and extending
(English 60 min.)
Ori Peleg
Multilingual programming techniques
(TBD-English-or-Hebrew 60 min.)
Jason Elbaum
13:05-14:05LUNCH
14:05-14:45Catalyst Tutorial
(TBD-English-or-Hebrew 180 min.)
Yuval Kogman
Pass, Shoot, GOAL! Managing a football game in Perl
(English 40 min.)
Richie Sevrinsky
Can Visual Modeling Replace Programming?
(TBD-English-or-Hebrew 60 min.)
Ofer Brandes
Oracle
14:45-15:05Indexing TCP streams within large capture files repository
(Hebrew 20 min.)
Thomas Maier
15:05-15:10
15:10-15:50פיתוח, ופרישה של יישומים בסביבת דביאן גנו/לינוקס
(Hebrew 40 min.)
Lior Kaplan
Model-View-Controller Design Pattern for Web Applications
(Hebrew 40 min.)
Roi Avinoam
'Arrange' - Advanced Web Interface to DB without Code
(Hebrew 40 min.)
Daniel Ariel
15:50-16:20BREAK
16:20-17:50A Year with Perl
(Hebrew 90 min.)
Ran Eilam
wxWidgets
(English 90 min.)
Peter Gordon
Content Management with Podius
(Hebrew 90 min.)
Mikhael Goikhman
17:50-18:10Closing (Gabor Szabo)
18:10-19:30AUCTION

Lightning talks

27 February 2006 09:40-10:40
Abusing pyunit To Run Regression Tests
(English 5 min.)
Miki Tebeka
Text-based as a GUI
(English 5 min.)
Alon Altman
Extending the python 'logging' module
(English 5 min.)
Ori Peleg
reStructuredText and docutils
(Hebrew 5 min.)
Beni Cherniavsky
Firefox as a testing tool.
(Hebrew 5 min.)
Thomas Maier
Hocr -hebrew optical caracter recognition (OCR)
(Hebrew 5 min.)
Yaacov Zamir
התאמה לעברית של מערכת ניהול תוכן eZ Publish
(Hebrew 5 min.)
Shahar Dolev

To understand what is this TBD-English-or-Hebrew as language, read this thread in our mailing list. BTW, Are you registered to the mailing lists?

The organizers keep the right to change the schedule before and during the conference including removing talks.


 

 

 

 

 

Please send comments, questions etc. to the organizers.